Tråd: Optimals webbplats uppdaterad

Hej!

Äntligen händer det saker på Optimal Press igen. Hemsidan är uppdaterad och i början av april släpps en ny bok:

http://www.optimalpress.com/bilder/stofil-folkvett220.jpg

KAPTEN STOFIL: FÖR EN HANDFULL FOLKVETT av Joakim Lindengren

Boken samlar alla serier från de 16 första numren av Kapten Stofil. Den omfattar 200 sidor i stort format och naturligtvis är den inbunden mellan hårda pärmar. Läs mer om boken (inklusive smakprov från inlagan) på Optimals webbplats.

Dessutom tipsar jag förstås om många andra nyheter med serieanknytning. Några exempel är Serieveckan på Göteborgs Stadsbibliotek, utställningar, bloggar, nya intressanta serieutgåvor och mycket mer.

Allt finns på: http://www.optimalpress.com/

Välkomna!

Ingemar Bengtsson
Optimal Press

Sv: Optimals webbplats uppdaterad

Innehåller den biserierna och sånt bonusmaterial, eller bara Stofil-serier?

Ethno-postmodernism in an Albert Speer pattern dominates.

Sv: Optimals webbplats uppdaterad

Boken innehåller enbart serier med Kapten Stofil. Utöver det har Joakim Lindengren skrivit ett förord (rikt illustrerat i färg) om hur han går tillväga när han skapar serier. Det finns också med ett stort omslagsgalleri i färg (10 framsidor och en baksida), samt 12 övriga illustrationer. Av bokens 200 sidor är 19 i färg. För- och eftersättsbladen består av ett tavelgalleri med hjältar och skurkar som är med i boken, utformade som en kärleksfull pastisch på Tintin-albumens omslagsinsidor.

Här är länkar till tre seriesidor i bokens inlaga:
Sidan 69: http://www.optimalpress.com/bilder/Stofilen-som05B.jpg
Sidan 153: http://www.optimalpress.com/bilder/Exter01.jpg
Sidan 174: http://www.optimalpress.com/bilder/Stromsund02.jpg
Mycket nöje!

Sv: Optimals webbplats uppdaterad

Inehåller den några serier som inte publicerats förut?

Sv: Optimals webbplats uppdaterad

Optimal lever igen? n_n

That's a pretty funky dance Garfield!

Sv: Optimals webbplats uppdaterad

Boken innehåller inga nya serier, däremot sex illustrationer som inte publicerats förut (i alla fall såvitt jag känner till).

Optimal har aldrig varit helt dött, verksamheten gick bara på sparlåga under 2006. Alla utgivna böcker har hela tiden sålts som vanligt, det var produktionen av nya utgåvor som låg på is. Men som ni ser kunde jag inte hålla mig borta längre.

Sv: Optimals webbplats uppdaterad

Nu har jag precis fått klartecken från tryckeriet att jag kommer att få ett par förhandsexemplar i nästa vecka. Dessa kan intresserade komma och granska under Serieveckan på Göteborgs Stadsbibliotek, närmare bestämt onsdagen den 21 mars klockan 18. Plats är Poesihörnan. Samtidigt har Henrik Lange släppfest för sin nya bok "Klona mig långsamt älskling". Där kommer det också att gå att smygläsa i förhandsexemplar av "Blacksad" av Canales & Guarnido samt "Rabbinens katt" av Joann Sfar (bägge utgivna av Egmont).

Vi ses där!


http://www.optimalpress.com

Sv: Optimals webbplats uppdaterad

Och nu finns KAPTEN STOFIL: FÖR EN HANDFULL FOLKVETT att beställa för omedelbar leverans från Optimals egen postorder: http://www.optimalpress.com
Och i nästa vecka finns boken att köpa i bokhandel och seriebutiker (Dolores och Seriehörnan i Göteborg har den dock redan inne).

Sv: Optimals webbplats uppdaterad

Joakim Lindengrens nya bok "Kapten Stofil: För en handfull folkvett" får beröm av kritikerna. Läs allt på Optimals nyuppdaterade webbplats. Självklart blir det också tips om nya böcker och tidningar, samt den kommande MoCCA-festivalen i New York.

Gå till: http://www.optimalpress.com