Tråd: SeF Stockholm hösten 2013

Nu är det äntligen träffar på gång igen i Stockholm!

Först ut är en seriepub på tisdag 24 september på temat de klassiska humoristiska äventyrsserienrna - still going strong!

Det har kommit ut nya album med Lucky Luke och Spirou på svenska under sommaren, nr 86 respektive 52, och ett nytt album med Asterix är på gång. Vad tycker läsare som varit med sen sjuttiotalet om nyheterna? Och kan albumen locka nya läsare?

Vi träffas på Black & Brown Inn vid Mariatorget ungefär klockan 18 och pratar serier under gemytliga former. Ta gärna med serier som är relevanta för träffens tema. Träffen arrangeras av Seriefrämjande Stockholm, men alla som är intresserade av serier är välkomna! Som vanligt finns det ett event på facebook för de som gillar sånt: https://www.facebook.com/events/1376163775953516/

Preliminära datum för resten av hösten är: Seriecafé 6 oktober, seriepub 29 oktober, seriecafé 17 november, och seriepub 10 december.

Sv: SeF Stockholm hösten 2013

Pubdags i Stockholm, tema form och inehåll

Hur relaterar olika seriers form till innehållet? Vissa genrer har ju ett ganska väletablerat formspråk, men även enstaka serier som ingår i genren men ser helt annorlunda ut. Hur ofta beror det typiska utseendet för en genre eller tematik på några direkta berättartekniska orsaker? Ibland kanske det snarare är modenycker och influenser från populär skapare inom genren?

Vi träffas på Black & Brown (Hornsgatan 50B, vid Mariatorget i Stockholm) klockan 18 på tisdag 29 oktober och pratar serier under gemytliga former. Ta gärna med serier som är relevanta för träffens tema. Träffen arrangeras av Seriefrämjande Stockholm, men alla som är intresserade av serier är välkomna! Det finns ett facebookevent där man kan anmäla sig.