1 Senaste redigerad av PAJA (2013-02-01 16:00:38)

Tråd: FrukostAnime – hela vårschemat

Vårsäsongen 2013 i FrukostAnime börjar 10 februari. Med den första av de fyra nygjorda Evangelion-filmerna. Här är hela vårschemat. Välkomna! :-)

------------------------
- Hagabion (norra sidoingången från Nordhemsgatan), Salong 2.
- första visningen: söndagen 10/2 2013, 10.00 (visningen är klar runt 12:30).

10/2: EVANGELION: 1.0 YOU ARE (NOT) ALONE (Evangelion shin gekijōban: Jo, 98 min, 2007, ANNO Hideaki, Khara, science fiction).

Det är alltid sommar sedan katastrofen år 2000. En fjortonårig pojke med sociala svårigheter blir skickad till Tokyo-3 av sin far, som han inte hört av på åtta år. Han får veta att mänskligheten är hotad av de gåtfulla Änglarna. ”Neon Genesis Evangelion” började som manga (1994) och TV-serie (1995). TV-serien blev en av tidernas största hits och debatterades i dagstidningarna. Vi visar den första av fyra filmer som tillsammans utgör en remake, nyproducerad för bio av originalets skapare.

Trailer: http://youtu.be/A7z3FpezbkI
Info: http://en.wikipedia.org/wiki/Evangelion … Not)_Alone

------------------------
24/2: TOUCH: THE ACE WITHOUT A NUMBER (Touch: Sebangō no nai ace, 93 min, 1986, SUGII Gisaburō, Group TAC, romantik/sport).

Två tvillingbröder och flickan de båda tycker om gillar baseboll, Japans största sport. Tatsuya har den stora talangen, men också ett gott hjärta. I sport och kärlek håller han sig i skymundan bakom sin yngre bror, som är bättre i skolan. De går i sista året på högstadiet och drömmer om Kōshien, gymnasieligan i baseboll. Det blir dock inte som någon av dem tänkt sig. ”Touch” var 80-talets största publikframgång bland TV-anime i Japan. ”The Ace Without a Number” är den första av tre långfilmer där man klippt om TV-serien för bio med lite nytt material.

Förtexter från TV-serien: http://youtu.be/lOdGXe8F1H8
Info: http://en.wikipedia.org/wiki/Touch:_Sebangō_no_Nai_Ace

------------------------
10/3: PRINCESS JELLYFISH, ep. 1–6 (Kuragehime, 135 min, 2010, OMORI Takahiro, Brain's Base, romantik/komedi).

Tsukimi älskar maneter. Hon har flyttat hemifrån och in i ett kollektiv i Tokyo, bara bestående av unga kvinnor som är lika ohippa som hon. En dag får Tsukimi hjälp att rädda en öronmanet i fara, av världens vackraste kvinna. Det är i alla fall vad hon tror. Den här elva avsnitt långa TV-serien är en romantisk komedi av det lite annorlunda slaget. Den sändes i det högt aktade noitanimA-blocket på Fuji TV.

Trailer: http://youtu.be/BhIH4t9TGR8
Info: http://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Jellyfish

------------------------
24/3: PRINCESS JELLYFISH, ep. 7–11 (115 min).

------------------------
7/4: THE WOLF CHILDREN AME AND YUKI (Ōkami kodomo no Ame to Yuki, 117 min, 2012, HOSODA Mamoru, Studio Chizu/Madhouse, drama/övernaturligt).

19-åriga Hana blir kär i en av sina medstudenter. Föga anar hon då att hon två år senare kommer att vara tvåbarnsmor. Dottern Yuki och sonen Ame är inte som andra barn, men så har de också haft en varulv till far. Uppfostra varulvsbarn i storstan har sina sidor, så familjen flyttar ut på landet och försöker leva så normalt som möjligt. HOSODA Mamorus tredje egna långfilmsprojekt (efter ”TokiKake” och ”Summer Wars”) vann 2012 års ”Silverspegel” vid norska Film fra Sør-festivalen.

Trailer: http://youtu.be/8xLji7WsW0w
Info: http://en.wikipedia.org/wiki/Wolf_Children_Ame_and_Yuki

------------------------
21/4: YOBI, THE FIVE TAILED FOX (Cheonnyeonyeou Yeoubi, 85 min, 2007, LEE Seong-gang, CJ Entertainment, familj/fantasy).

Yobi är en femsvansad räv. En dag kraschlandar ett rymdskepp i dess skog. När utomjordingarnas försök till återresa misslyckas, hamnar en av dem i händerna på en grupp skolbarn på sommarläger. Yobi bestämmer sig för att försöka rädda honom och dyker en dag upp på lägret – i skepnad av en människoflicka. Detta är ett inte helt riskfritt företag… Denna koreanska film är regisserad av Lee Seong-gang som även ligger bakom den prisbelönta ''Mari iyagi''.

Trailer: http://youtu.be/JvFHlJT_mDk
Info: http://sv.wikipedia.org/wiki/Cheonnyeonyeou_Yeoubi

------------------------
5/5: A LETTER TO MOMO  (Momo e no tegami, 120 min, 2011, OKIURA Hiroyuki, Production I.G., drama/fantasy).

En forskare dör på en expedition och efterlämnar ett anteckningsblock med ett brev. Brevet har bara en rad: ”Till Momo”, hans 11-åriga dotter. Vad tänkte han skriva? Med brevet i hand flyttar familjen från Tokyo till moderns barndomshem på en liten ö i västra Japan, där Momo inte känner någon. Till råga på allt är det nya huset hemsökt. Okiura har tidigare regisserat ”Jin-Roh: The Wolf Brigade” (1999).

Japansk trailer: http://momo-letter.jp/trailer.html
Engelsktextad, kortare trailer: http://youtu.be/p93ArHyvzLw
Info: http://en.wikipedia.org/wiki/A_Letter_to_Momo

------------------------
19/5: TEMA: GENUS.
Årets temavisning. Vi ger smakprov på hur anime behandlat frågor kring könsidentitet genom historien, från Takarazuka-traditionen till något mer modernt.
------------------------

FRUKOSTANIME?
Visningen är ett samarbete Göteborgs SeF/Folkets Bio och utanför bions ordinarie verksamhet. Här får Folkets Bios medlemmar chansen att lära sig mer om japansk/asiatisk animation, och Seriefrämjandets medlemmar (nuvarande och blivande/potentiella) ges möjlighet att både se och diskutera anime på bioduk, utan extra kostnad. Frukost till självkostnadspris finns att tillgå före visningen. OBS! Man går in från baksidan av huset.

SE ÄVEN (snart):
- www.nyahl.net/goteborg/bio.html

VÄLKOMNA!
Jonas, Per, Tobias & Viktor
Göteborgs Seriefrämjande & Folkets Bio Göteborg