Tråd: Golden Gang

Jag vet inte om detta ska ligga här eller serieskapardelen, men jag chansar. Någon snäll moderator kan flytta mig om jag gjort fel. Trots att detta kanske mest är reklam tar jag tacksamt mot åsikter och frågor.

För några månader sedan så annonserade jag här och på en bunt andra svenska och internationella forum om medarbetare till mitt seriealbumsprojekt med supergänget Golden Gang. Nu börjar det närma sig punkten utan återvändo så jag tänkte att visa upp lite här.

Jag började hitta på Golden Gang 84-85, inspirerad av X-men (i tidningen X:en), och har hållt på med dem sedan dess. 2006-2007 började jag finalisera bakgrundsberättelsen och startade manusarbetet för en definitiv version. Jag drog ut rätt duktigt på tiden och insåg att jag behövde hjälp. Hjälpen har kommit och jag tänkte inleda med ett urval av bilder och sidor.

Den som är intresserad av att följa arbetet mer i detalj är välkommen till Golden Gangtråden på Svenska superseriers forum: http://www.scifinytt.se/forum/index.php?showtopic=5955

Den som vill se lite av hur Golden Gang såg ut förr i tiden besök mitt amatörseriegalleri här: http://www.griffindesign.org/gg.html

Nog med babbel! Bild från kommande smakprov som kommer att hittas på hemsidan (som kommer i september):

http://www.griffindesign.org/ggpreview9.jpg

David Antón Gomes tecknar ett av de nio avsnitten i första albumet:
http://www.griffindesign.org/ggpreview8.jpg

Internt avsnittsomslag från första avsnittet av 2 med mig som tecknare:
http://www.griffindesign.org/ggpreview7web.jpg

Shannon Hall tecknar större delen av 2 avsnitt:
http://www.griffindesign.org/ggpreview5.jpg

Armin Ozdic tecknar en separat kortare berättelse från albumet:
http://www.griffindesign.org/ggpreview4.jpg

Salomon Farias tecknar ett avsnitt:
http://www.griffindesign.org/ggpreview3.jpg

En sida tecknad av mig och tuschad och färglagd av Andre Ciderfao från Un Hombre Studio som gör nästan allt färgläggningsarbete:
http://www.griffindesign.org/ggpreview2.jpg

Komplett sida tecknad av Rom Freire från Un Hombre Studio:
http://www.griffindesign.org/ggpreview1.jpg

Sv: Golden Gang

Hej!

Nu går det att läsa en hel del från första albumet och beställa det!

Ni kan gå till huvudsidan, http://www.griffindesign.org/gg.html

Och läsa samplern på http://www.griffindesign.org/goldengangsampler3.pdf

Eller direkt till beställningssidan http://www.griffindesign.org/orderinfo.html

Sv: Golden Gang

Sista beställningsdag är snart, den 20:e oktober.

Här är mina omslagsförslag och ni får gärna vara med och tycka till om dem. Ingen av dem är helt klara men de är nära nog för att ni ska förstå slutresultatet. Kom gärna med åsikter, vilken/vilka som är bra, vilka som är dåliga, vilka ni tror skulle fånga ert intresse på en hylla i en serieaffär?

http://www.griffindesign.org/bilder/omslagv1.jpg

http://www.griffindesign.org/bilder/omslagv2.jpg

http://www.griffindesign.org/bilder/omslagv3.jpg

http://www.griffindesign.org/bilder/omslagv4.jpg

http://www.griffindesign.org/bilder/omslagv5.jpg

http://www.griffindesign.org/bilder/omslagv6.jpg

http://www.griffindesign.org/bilder/omslagv7.jpg

http://www.griffindesign.org/bilder/omslagv8.jpg

http://www.griffindesign.org/bilder/omslagv9.jpg

Sv: Golden Gang

Jag är komplett amatör på området grafisk design, så du får ta det för vad det är värt:

1. Helt OK, ger en snygg, harmonisk framsida.

2. Dålig, intetsägande.

3. Intressantare än 2, men i grunden intetsägande även den. Ger ingen info om vad det hela handlar om.

4. OK, men inte mer -- inte grafiskt intressant.

5. Bättre än 4, men jag vet ju inte vad symbolen står för och ges därför ingen egentlig information.

6. Snäppet bättre; det gula livar upp bilden en smula.

7. Åtminstone på skärm ger det vita för stor kontrast och känns mer störande än spännande; kanske delvis för att det inte får tillräckligt med egen yta för att bli ett riktigt bildelement.

8. OK; två huvudfigurer, det förstår man, och en explosion av något slag i bakgrunden indikerar att Endings syftar på Going out with a bang. Disharmoniskt med allt det röda, dock.

9. Bättre än 8; inte störande med svart i st f rött.

Själv gillar jag nr 1 bäst följt av nr 9; med reservation dock för att det röda kanske blir mindre störande på en tryckt sida än på en skärm.

5 Senaste redigerad av Thomas E (2012-10-24 08:31:09)

Sv: Golden Gang

Det jag kan om "vad som säljer" kommer från vilka gamla serietidningar som säljer bäst. Det finns viss karakteristik på de som är bäst: röda färger, stor bild på huvudpersonen, grafiskt ren och tydlig. Av omslagen så tycker jag nr 6 och 1 uppfyller dessa bäst. Nr 1 har tyvärr inga bilder på personer, så den faller.  Nr 8+9 har lite stela bilder på personerna, vita och färglösa. Nr 7+5 har sämre färgläggning än 6, nr 4 är ungefär lika bra som 6, nr 3+2 är obegripliga om inte symbolen spelar en riktigt stor roll i serier. Nr 1 är bra bara under förutsättning att den "matchar" innehållet som måste ha någon slags global apokalyps. Tycker dock att jorden kunde varit rundare och vackrare/blåare, annars ser det lite amatörmässigt ut.

Sv: Golden Gang

Tackar för era åsikter.

Golden Gang är nu på tryckeriet. På grund av försening med de allra sista sidorna trycker jag upp en minimal mängd nu, som täcker förbeställningar kompex, pliktex, recensionsex för BoB och liknande. Förväntad ankomsttid är första veckan i december.

Jag kommer trycka upp en andra sväng runt årsskiftet för SPX och liknande.

För den som själv beställer från Indyplanet kommer priset vara $20, och när den kommer upp på Indyplanet Digital (som är i beta och serier kommer upp där i slumpmässig ordning just nu), $0.99.

Slutresultatet är 128 sidor reguljära seriesidor, 3 bortklippta sidor, 5 sidor dokument från Golden Gangs värld, 4 karaktärsprofiler, ca 20 sidor omslag/credits och liknande, och resten historia och skapande, kommentarer för varje avsnitt, designfilosofi...
200 sidor totalt.

Ungefär 15 sidors material blev inte färdigt eller fick inte plats, och ungefär 5 sidor tilltänkt material blev inte gjort. Sådant kommer läggas upp på hemsidan och sedan publiceras i nästföljande volym.