Tråd: En digital seriekatalog, hur gör man?

Många som köpt Seriesam's Guide saknar att den inte finns på nätet längre. De vill slå upp priset innan ett tradera-bud, med mobilen på en marknad osv. De som betalat för guiden har även finansierat nät-guiden, så jag ger gärna dem en digital version också. Problemet med digitala versioner är att de är så enkla att kopiera och sprida, så jag känner mig lite osäker. Att en e-bok eller CD kan kopieras är ju inte heller bra. Men där finns det så många potentiella kunder att ett mindre spill kanske är OK och kan ses som reklam.

Jag har funderat kring följande lösning. Den som köper specialversionen av guiden ska få en personlig länk på www.seriesam.com där han kan välja fem titlar ur guiden som alltid finns upplagda. I tjänsten ingår att länken uppdateras varje år så att priserna är aktuella. Formatet ska vara läsbart på en mobil, kanske en pdf med smal kolumn.

Någon som ser för- eller nackdelar med denna lösning, tekniskt eller känslomässigt?

Kanske någon som kan föreslå en helt annan teknisk lösning?

Frågan är generell och kunde gälla t.ex Bild och Bubbla. Med en bra lösning kunde man få läsa den online om man var medlem.

Sv: En digital seriekatalog, hur gör man?

Jag vet inte. Själv skulle jag föredra en onlinekatalog. Kanske med bara ett skickvärde - VG - tex som ändå är en rätt hygglig kompromiss.

--------------------------------
        Gamle Gråskägg
        Hemsida -> http://www.forsmarx.se
        Blogg     -> http://forsmark-stralandetider.blogspot.com

Sv: En digital seriekatalog, hur gör man?

Det är ju ett alternativ, en strippad version av guiden på nätet. Den är snart på gång, guiden på nätet kommer att visa alla priser från åren 1985-2008, man kommer att kunna följa prisutvecklingen fram till förra guiden. För många (för dig?) räcker det kanske med att se 2008 års priser. Fast det ger inget mervärde till den som betalat, och det hade varit trevligt.