Tråd: LOVE IN VAIN av Mezzo och J.M. Dupont

Jag var inne på cobolts hemsida och såg det fantastiska omslaget. Någon dag senare delade Johan Andreasson någon bild på Instagram där han skrev att han översatt boken.
Den här serien handlar alltså om blueslegenden Robert Johnson.
Man har ju hört talas om Robert Johnson tidigare. Speciellt det där om att han sålde sin själ till djävulen för att bli en skicklig gitarrspelare, men det är väl mer de som inspirerats av honom som jag lyssnat på. (Stones, Led Zeppelin och Eric Clapton).

Jag åkte till Umeå för att eventuellt köpa boken på Åkerbloms men den fanns inte på den krympande hyllan för serier.

Jag beställde boken från Cobolts webshop och även om det tar emot att köpa en serie osedd räckte det med att Johan skrev att han gillade teckningarna. Om han gjorde det, duger det nog åt mig också. Samtidigt tänkte jag att det vore intressant att läsa en realistisk historia, och komma bort från myter och legender.

Jag rekommenderar den varmt. Det är fantastiska teckningar och en berättelse vackert skriven. Så realistisk var den kanske inte men den gav en ny aspekt på den där överenskommelsen med djävulen som fick mig att dra på munnen efter att ha läst sista sidan. Sånghäftet som bifogades var också behändigt och fick mig att ta fram min gamla dammiga gitarr efteråt.