Tråd: DN:s seriesida

Under hösten meddelade DN att de förändrat seriesidan. Men "förändrat" är bara nyspråk för "försämrat". För det innebar att seriesidan nu bara består av 2 serier på Namn och Nytt. Som tur var finns Rocky kvar, men på andra platser i tidningen.

Trist att de i omgångar bara drar ner antalet serier. Och extra dåligt att ta bort Nemis bra stripversion men behålla den betydligt sämre söndagsversionen.

Ja, söndagssidan är ganska oförändrad. Dvs. till storleken. Men tyvärr har även den försämrats i och med att Pondus tagits bort och istället huserar där en av Wanloos alla fåniga serier.

DN känner nog inte till den gamla undersökningen som visar att det går framåt för tidningar som satsar på sin seriesida. Annars borde de ju kunna studera Expressens exempel, som minskat rejält sedan de slopade seriesidan för några år sedan.

Sv: DN:s seriesida

Nu är ju Wanloos serie tänkt att vara just fånig, och jag tycker det är kul att man satsar på en nyproducerad serie istället för att importera in en serie som ändå är lätt att få tag på i serietidningar m.fl.

Skillnaden mellan Nemi i stripp- och söndagssideversion är väl att Myhre ofta försöker göra experiment eller föra fram budskap på söndagarna, och hålla sig till fåniga skämt under vardagarna. När det inte lyckas kan det lätt bli pretentiöst.

Vardagssidan har blivit tråkigare, dock, det måste jag hålla med om.

Ethno-postmodernism in an Albert Speer pattern dominates.

Sv: DN:s seriesida

Och bara för att jag klagade på detta, har nu vardagssidan blivit ännu sämre, i och med att Assar slutat.
Det är en sak att serien lagts ned, men de har ju inte ens ersatt den med nån ny serie. Även om det är svårt att ersätta Assar finns det ju andra bra strippserier, inte minst från Norge om de har svårt att hitta nån bra svensk.
Även här fortsätter dessutom den sämre varianten, hans meningslösa söndagssidor.
Söndagssidan har fortfarande vissa bra serier som tur var. Men även om det förvisso är kul att DN satsar på en nyproducerad svensk serie, är det tråkigt att man valde Wanloo, som redan är överrepresenterad i serietidningar.

Sv: DN:s seriesida

Jo, förhoppningsvis kan man hitta något nytt så småningom. En enda serie under vardagarna känns ganska ynkligt.

Överrepresentation, tja, det handlar väl om tycke och smak till stor del...

Ethno-postmodernism in an Albert Speer pattern dominates.

Sv: DN:s seriesida

Som tur var är det ju fortfarande två serier i tidningen på vardagar, men att de numera publicerar Rocky på sid. 2 i samma del.

Du får väl iaf hålla med om att Wanloo redan är välrepresenterad, eftersom han publiceras i flera serietidningar, vilket ju är ovanligt mycket.

Sv: DN:s seriesida

Men Överli är ju också välrepresenterad, så det känns inte som ett direkt argument...

Ethno-postmodernism in an Albert Speer pattern dominates.

Sv: DN:s seriesida

Jo, för nu glömmer du att det var svenska serieskapare vi diskuterade.