Tråd: Studio Ghiblis "Uppe på vallmokullen"

Studio Ghiblis "Uppe på vallmokullen" har svensk biopremiär 21 december!

Jag tänkte själv ta en stunds ledigt från julstressandet och sjunka ner i en biofåtölj. Om det är någon mer som känner för det, så häng gärna på. Mejla mig gärna genom länken till vänster och säg till om du vill att jag förbeställer biljett till dig.

Det verkar som om både Folkets Bio och SF (på vissa biografer) kommer att visa filmen, med japanskt tal och svensk text. I alla fall kommer den till Hagabion i Göteborg, Zita i Stockholm och Spegeln i Malmö. Själv tänkte jag se den på Hagabion i Göteborg, den 21/12 – premiärvisningen blir 18:30 eller 19:00.

------------------------
UPPE PÅ VALLMOKULLEN (Kokuriko-zaka kara, 91 min, 2011, MIYAZAKI Gorō, Ghibli, drama/romantik).

Det är Yokohama, 1963. Gymnasisten Shun är på väg till skolan – i pappas bogserbåt – när han ser signalflaggor hissade på en flaggstång på land. Flaggorna är en bön om säker återkomst. Shun skriver en dikt om den mystiska personen som hissar dem varje dag, och texten blir publicerad i skoltidningen.

Så småningom stöter diktmakaren och flagghissaren på varandra. De kämpar sida vid sida i kampen om att få bevara sitt gamla förfallna klubbhus. Dessutom gör de två en viktig upptäckt…

Detta är Studio Ghiblis senaste storfilm, regisserad av MIYAZAKI Gorō. Filmen är baserad på en tecknad serie av duon Sayama/Takahashi. Den blev 2011 års största japanska biofilm i sitt hemland.

Mer info:
http://www.fhp.nu/Spegeln/Kalendarium/F … LMOKULLEN/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Uppe_på_vallmokullen
Trailer:
http://www.svd.se/kultur/film/bio/filmt … 688602.svd

Biolänkar:
http://www.hagabion.se/filmer/arkiv/266
http://www.zita.se/filmer/arkiv/folkets … markiv/484
http://www.fhp.nu/Spegeln/Kalendarium/F … LMOKULLEN/
------------------------

Animerade decemberhälsningar,
/Per
------------------------
Göteborgs Seriefrämjande
www.nyahl.net/goteborg