1 Senaste redigerad av Rasmus Kaj (2012-08-26 20:48:18)

Tråd: SeF Stockholm hösten 2012

Nu är det dags att dra igång höstens serieträffar i Stockholm.  Seriefrämjandets lokalavdelning i Stockholm bjuder in alla som är intresserade att diskutera serier på pub- och caféträffar.  Vi kör igång med första träffen redan på onsdag och provar en ny lokal, Flying Scotsman på Fleminggatan 28 på Kungsholmen.

Pub onsdag 29 augusti klockan 18
Neil Armstrong har just gått bort, och vi hyllar honom med tema rymdresor.  Vi kanske diskuterar Tintins resa tur och retur till månen. Linda och Valentin.  Blixt Gordon ...  Ta gärna med dig någon serie du tycker passar in på temat!

Café söndag 23 september klockan 14
Tema serier som kulturbärare.  Att bevara sin kultur och lära känna andras genom serier.  Till exempel de historiska serierna om Vasa, Linné, etc.  Katitzi.  Det var inte så länge sedan ...

Pub tisdag 30 oktober klockan 18
Tema ännu okänt.

Café söndag 18 november klockan 14
Strax efter AltCom med tema "en värld utan gränser". Om någon som varit på AltCom är på caféet finns det säkert input därifrån, annars kan man prata om t ex Joe Saccos reportageserier.

Pub onsdag 5 december klockan 18
Tema ännu okänt.

PS: Första pubben finns som event på facebook där man kan anmäla sig om man vill. Vill man inte använda facebook går det lika bra att anmäla sig här eller bara dyk upp.

Sv: SeF Stockholm hösten 2012

Jag tog ju förresten upp en uppföljare till Linda och Valentin där på pubben. Nu hittade jag vad den hette. Man har just påbörjat en albumserie "Valérian, vu par..." ("Linda och Valentin, tolkad av...") i Frankrike, där ett album hittills utkommit, och det hänger väl på försäljningen om det kommer flera. Hur som helst, första albumet är gjort av Manu Larcenet som väl varit något av en fixstjärna i den franska "nya vågen" sedan 90-talet. Jag tror han har kommit översatt på engelska med "Small Victories" (som jag hört mycket bra om, men inte läst själv än).

Bloggar om albumet på svenska och franska:

http://utopimagasin.blogspot.se/2012/02 … linda.html
http://testivore.com/larmure-du-jakolas/
http://hop.over-blog.com/article-valeri … 70744.html

Ethno-postmodernism in an Albert Speer pattern dominates.

3 Senaste redigerad av Rasmus Kaj (2012-09-22 06:45:13)

Sv: SeF Stockholm hösten 2012

Påminnelse:  I morgon söndag är det Seriecafe!

Rasmus Kaj skrev:

Café söndag 23 september klockan 14

Platsen är Bagdad Café, medelhavsmuseet, Fredsgatan 2 i Stockholm.  Vill man anmäla sig finns ett event på facebook, annars går det bra att bara dyka upp.

Tema kulturhistoria och serier som kulturbärare. Att dokumentera sin kultur och lära kändra andras genom serier. Till exempel Kulturpoolen i Faluns album om skeppet Vasa, Linné, Selma Lagerlöf, Katarina Taikons Katitzi och Per Demervalls Det var inte så länge sedan ...

Ta gärna med dig serier som du tycker passar in på temat.

Sv: SeF Stockholm hösten 2012

Nästa pub närmar sig!

På tisdag 30 oktober klockan 18 är det seriepub i Stockholm igen! Platsen är Flying Scotsman Inn, Flemingg. 28 nära fridhemsplan.

Temat är Superhjältar!

Klassiska Stålis, spindeln och läderlappen eller nyheter som jag inte har hört talas om än? Bara action eller mera såpa? Marvel eller DC -- eller independent? Alan Moore eller Grant Morrison? Lager eller Barley Wine?

Det finns ett event på facebook, https://www.facebook.com/events/554278151255164/ . Gillar du inte facebook går det lika bra att komma på puben ändå!

Sv: SeF Stockholm hösten 2012

På söndag är det dags för seriecafé igen! Vi träffas klockan 14 på söndag, på Bagdad Café (medelhavsmuseum). Den här gången tar vi tema faktaserier. Från skyltar, symboler och enkla illustrerade manualer till faktaspäckade fackböcker i serieformat.

Namn som Will Eisner och Scott McCloud kommer säkert att nämnas, men förhoppningsvis betydligt fler! Vilka exempel kan du ta med och visa?

Träffen arrangeras av Seriefrämjandet Stockholm. Alla serieintresserade är välkomna. Vill man anmäla sig finns det ett facebookevent, gillar man inte facebook är man naturligtvis välkommen ändå!