Tråd: Hösten med Optimal Press

Höstens nya böcker är på ingång. Hittills har de båda som följer kommit från tryckeriet, och lagom till bokmässan i slutet av september blir det ytterligare ett gäng titlar med Allt för konsten X och Kapten Stofils årsbok i spetsen. Mer information finns som vanligt på vår webbplats: http://www.optimalpress.com/

http://www.optimalpress.com/omslag-2012-08/op_er_jsuhme_omsl-220.jpg
JAG STRÄCKER UT HANDEN MOT EVIGHETEN av Elisa Rossholm
Jag sträcker ut handen mot evigheten baseras på Mary Wollstonecrafts bok Brev skrivna under en kort vistelse i Sverige, Norge och Danmark från 1796. Det är en hårt ansatt Mary som reser över Nordsjön mot de primitiva svenskarna och det karga Bohusländska landskapet.

Mary Wollstonecraft reste till Skandinavien med endast sin ettåriga dotter Fanny och en fransk barnmorska som sällskap. Kärleken till dottern och kampen för att försöka vinna tillbaka sin alltmer avlägsne man skildras på ett intensivt sätt.

I debuten Jag hör icke till något läger presenterade Elisa Rossholm en personlig version i text och bild av Victoria Benedictssons dagböcker. I denna nya bok skildrar hon ännu en stark och egensinnig kvinna med dennas egna ord och med bilder utförda i en spännande blandteknik.
120 sidor i färg, inbunden.

http://www.optimalpress.com/omslag-2012-08/op_eo_lb_omslag-220.jpg
LITTLE BOXES av Emelie Östergren
Lady Noonan har problem med både vattenläckor och sina tolv flickor. En ny surrealistisk bilderbok för vuxna i strålande fyrfärg av Emelie Östergren. Helt på engelska. Boken är inbunden och har klotrygg samt märkband.
68 sidor färg, inbunden.

Lady Noonan has problems with water leaks and her twelve girls. A new surreal picture book in glorious colour for grown ups by Emelie Östergren. In English throughout.

Emelie Östergren har tidigare givit ut flera rosade serieböcker, bland dessa återfinns tre häften om Mr Kenneth (förutom titelvolymen även Mr K dresses up och The story of a girl).

Sv: Hösten med Optimal Press

Höstens böcker från Optimal Press

Följande titlar släpps lagom till Bokmässan:

http://www.optimalpress.com/omslag-2012-08/op_afkx_omslag-220.jpg
Allt för konsten X
Den tionde utgåvan av ALLT FÖR KONSTEN är lika fullspäckad som alltid med serier av Nordens bästa serieskapare. 336 sidor är det den här gången, det mesta i färg. Boken är inbunden och har märkband. Bland de 27 medverkande märks Daniel Ahlgren, Niklas Asker, Jenny Berggrund, Malin Biller, Alice Engström, Søren Glosimodt Mosdal, Tommi Musturi, Tiitu Takalo, Li Österberg och Emelie Östergren.
Läs utdrag här: http://www.optimalpress.com/1208-pdfer/AFKX-low.pdf

http://www.optimalpress.com/omslag-2012-08/op_dvt2_omslag-220.jpg
De visuella tonsättarna 2 - animationens mästare i urval av Midhat

Sv: Hösten med Optimal Press

Optimal på Bokmässan!
Optimal Press återfinns som alltid i monter A01:31 vid årets Bokmässa. Vi har med oss alla nya böcker och en hel del av de äldre också. Kom förbi och fynda! Dessutom finns C'est Bon Kultur på plats och säljer sin fina antologi och en del annat i ena hörnan av montern.

Här är signeringslistan:

FREDAG
14-15 Gunnar Krantz
15-16 Emelie Östergren
16-17 Jenny Berggrund och Åsa Grennvall
17-18 Sofia Karlström

LÖRDAG
12-13 Ajan
13.30-14.30 Jenny Berggrund
14-15 Sofia Karlström

SÖNDAG
13-14 Ajan
14-15 Elisa Rossholm

Programpunkter vid Seriescenen:

TORSDAG
12.00-12.45 Stafettserie med bl a Stef Gaines.
14.00-14.45 Serieteket i Stockholm. Anders Lundgren och Ola Hellsten berättar om verksamheten och presenterar den nyutkomna hyllningsboken om nyligen avlidna grundaren Kristiina Kolehmainen.
17.00-17.45 Seriebattle med bl a Jenny Berggrund, Malin Biller och Henri Gylander (+ resten av Serieateljén).

LÖRDAG
15.00-15.45 Urhunden delas ut. Mats Källblad är nominerad för LÅNG VÄG TILLBAKA och Rikke Bakman för GLIMTAR. Gå och se vilka som vinner årets priser.

SÖNDAG
13.00-13.45 Brinnande anteckningar & vetenskaplig fantasi. Elisa Rossholm och Lisa Rydberg presenterar sina nya böcker (i samarbete med Kolik förlag).

PunBB bbcode test
Tjuvstarta bokmässan med releasefest!
Jenny Berggrund och Malin Biller gör gemensam sak och har releasefest för sina nya böcker MED ELLER UTAN DIG (utges av Optimal) och ALLT DU BEHÖVER (ges ut av Egmont) onsdagen den 26 september från 17-24. Plats är Byns Bistro på Tredje långgatan 13 i Göteborg. Fritt inträde. Alla är varmt välkomna!