1 Senaste redigerad av DanielSchenström (2011-11-27 15:29:10)

Tråd: Skapa en osynlig man till Nordens Stjärnor

Hur ser en osynlig man ut?

Det kan du få svara på. Svenska Superserier har en återkommande serie kallad Nordens Stjärnor som handlar om en superhjältegrupp med det namnet. I historien ingår att gruppen Nordens Stjärnor har haft föregångare inspirerade av seriernas amerikanska pulp-era. En av dessa föregångare är Osynlige Mannen som på något sätt kunde bli osynlig! Om det är med hjälp av magi, med kemiska substanser, med maskiner eller på något annat sätt, det bestämmer du, så länge det ger en schysst pulp-erakänsla. Om pulp-eran och dess hjältar kan du läsa på Wikipedia.

Så vi utlyser härmed en tävling för att designa denna person som han ser ut när han är synlig, och vad det är som får honom att bli osynlig. Ifall du designar en dräkt eller förklädnad som täcker ansiktet så får du gärna designa utseendet utan också.
Det lilla som är fastställt om honom är att han hette Rolf, var vit, var aktiv mellan cirka 1950 och 1970, och fick en dotter 1965.

Om du vill läsa mer om Nordens Stjärnor så kan du hämta Skaparguiden på http://www.griffindesign.org/serieskapa … 4final.pdf
Du behöver inte skapa någon profil på det sätt som figurerna i den guiden har, men du får om du har lust.

Vinnaren får det aktuella numret av Svenska Superserier samt första numret där Osynlige Mannen figurerar (vilket det inte finns något planerat för än). Designen kommer att tillhöra den som vinner, medan karaktären som sådan kommer att kunna användas av Svenska Superserier och troligen överlämnas som helhet till Public Domain.

Det är designen som är viktig, inte din ritförmåga. Vilket medium du väljer spelar heller ingen roll.

Ditt bidrag kan du antingen posta här i tråden, i motsvarande tråd på Svenska Superseriers forum eller via mail till [email protected] senast 31 december 2011.