Tråd: Typsnitt i webcomics?

Jag läste någonstans att när man gör webcomics (eller serier överlag) skall man undvika att använda Times New Roman som typsnitt. Stämmer detta, och i så fall varför? Vilka typ- och teckensnitt rekommenderas när man arbetar med serier?

Utmana nästan två sinnen samtidigt på www.trevligascenarion.se

Utsätts inte för sublima meddelanden på http://www.facebook.com/trevligascenarion

Sv: Typsnitt i webcomics?

Jag tycker personligen att man helst bör undvika alla "maskinlika" typsnitt i textning, eftersom jag tycker de clashar med teckningarna. (Mekaniska röster eller skildringar av tryckt text, t ex, naturligtvis undantagna.) Nuförtiden finns ju enorma mängder typsnitt som ser ut som handtextad text, så man behöver ju inte hålla sig till de gamla typsnitten.

Om serifferna skulle vara problematiska på datorskärmar, eller något dylikt, har jag dock tyvärr ingen kunskap om.

Sv: Typsnitt i webcomics?

Serifer var problematiska när vi hade sämre upplösning på skärmarna, så därför anses det fortfarande svårläst i (mkt) liten text.

Lästester som utförts om läshastighet och läsupplevelse gör gällande att serif är lättare att läsa och läses snabbare (över lag) även på skärm. Däremot upplever många sansserifen mer läsbar (talar fortf. om skärm), vilket kanske kan verka konstigt. Undersökningarna jag läst om betonar att de inte kan uttala sig om upplevelsen på mobiler, läsplattor och bokliknande skärmar.

/ Jonas

Det finns två sorters vansinne, det ena och det andra... ... yikes big_smile

Sv: Typsnitt i webcomics?

Det borde finnas många hyfsade gratistypsnitt att ladda ned vid det här laget. Använd inte Comic Sans, bara. Det ser hemskt ut.

Ethno-postmodernism in an Albert Speer pattern dominates.