1 Senaste redigerad av Peter-R-Karlsson (2005-12-16 15:53:34)

Tråd: Noslack-Journalen

http://medlem.spray.se/torparkusiner/noslack01.JPG

http://medlem.spray.se/torparkusiner/noslack02.JPG

http://medlem.spray.se/torparkusiner/noslack03.JPG

Ijiande mejen secket Töschlette Lôrmevää´r, en blir mockette å´t, sprilen schlör ner likkt backfulle talgetyter i vassflyera å stassbora tror bare hôlingar jäter kynner på jâlet å blaxer munnero. *Livsfilosofi*

Sv: Noslack-Journalen

Ja, det var ju ett tag sedan jag skrev någonting här, så jag kan väl uppdatera min egen tråd, något.
NOSLACK-JOURNALEN blomstrar, med mina egna mått mätt, och jag har trettio stycken regelbudna köpare. Kanske, är det någon på detta forum, som vill bli den trettioförste? Jag får göra en, liten, presentation.

http://fc00.deviantart.com/fs41/f/2009/034/0/0/Lazy_worker__mad_boss__by_RetepNoslack.jpg

"Tidningen" har funnits sedan 2002 och har kommit trettiosex nummer sedan dess. Allt är sammansvetsat till en fiktiv redaktion med den pendatiske Hans Jaarhle, som chefsredaktör. Övriga heltidsanställda är den försupne, negativa och närapå sadistiska filmkritikern: "Råggan", som ger varenda film, oavsett hur bra den är, riktigt uselt betyg. I motsats till denne har vi Bo-August Bjärt, som är en fördomsfull bild utav en typisk överklassmänniska. Bjärt skriver historiska spalter och tar upp hälften utav utrymmet med, att beskriva sin egen förträfflighet. Varje nummer inleds med en ledarsida samt en brevspalt, där chefredaktör Jaarhle svarar på "läsarbrev".

SERIETECKNARPORTRÄTTET: Varje nummer innehåller en intervju med en känd tecknare.


http://fc08.deviantart.com/fs25/f/2008/073/1/8/Cover_art_crystal_by_RetepNoslack.jpg

CECILIA STÅLHAMMAR är en humoristisk äventyrsserie i 800-tals-miljö. Huvudrollsinnehavaren är dotter till den barbariske vikingen Styrbjörn Stålhammar, men är (till skillnad ifrån sin far) ganska beskedlig utav sig. Dock är hon stark, som en björn, och har ett rejält temperament. Råkar, dessutom, hennes osnutne fästmän Eskil illa ut, så rinner det oftast över.

TÔRPARKUSINER har figuerat då och då i "NWT" under vissa Fredagar och handlar om två byoriginal ifrån Dalsland: Olov Larsson och Sigvard Josefsson. Dialogen är skriven på grov dialekt och handlingen kretsar emellan bonförnuftig finnurlighet till byfåneri. Ibland det övriga figurgalleriet förekommer den arbetsamme grannen "Bängsfôrs-Kjälle", den filosofiske gamle mannen "Gubben Gran", lanthandlaren: "Mikael Klaveberg", toffelhjälten "Jonas Åkesson" med sin bestämda hustru: "Frida", dagdrivaren "Gräppla-Svensson" med sitt hetsiga humör, samt "Maud på killingevål", som hela tiden försöker förföra den stela träbocken, Sigvard.

http://fc07.deviantart.net/fs26/f/2008/064/6/b/redneck_Cousins__in_colour_by_RetepNoslack.jpg

http://pici.se/pictures/IhELxzuTy.gif

STUDIEREKTOR CHARLES FLITMAN var menat, som en serie till "Lärarnas Tidning", men dessa ville inte ha den. Förmodligen beskrevs inte yrket på tillräckligt fint sätt. Studierektor Flitman är en nitisk perfektionist, som själv styr en skola utav sjundeklassare. Rektorn, själv, är en knäppskalle, som mest ägnar sina arbetsdagar åt joller eller, att sitta i ett hörn utav kontoret och skrika(?).

http://fc05.deviantart.com/fs31/i/2008/189/b/b/Headmaster_Flitman__in_swedish_by_RetepNoslack.jpg

SNUTTAN OCH ERIKSSON har, också, förekommit i "NWT" några gånger. Var tänkt, ifrån början, till tidningen "Kattliv", men de ville inte ha den. Eriksson är den pedantiske hussen och Snuttan är den busiga katten. Eriksson bilar till Karlstad varje dag och arbetar på en kaffefabrik kallad för "Löwgrens Bruna".


NUMMER 36 innehåller följande:


http://fc07.deviantart.com/fs23/f/2009/252/4/0/Noslack_Journalen_by_RetepNoslack.jpg

64-sidor tjock (Om man räknar med omslaget) och skall behandla komik och s.k. ”Practical Jokes”, som huvudtema. Redan på brevsidorna utsatts chefredaktör Jaarhle för ett hyss ifrån personalens håll. Vad det är för slags hyss, skall jag inte avslöja här. Folklivsforskare och experten: Bo-August Bjärt tar läsarna med på en lektion i skrattets och skämtets historia och den negative filmkritikern Råggan Carlsson försöker recensera komedier (Och, som i alla andra nummer, så får ALLA filmer dåligt betyg). ”Daschlânns-Karlssôn” hoppar in med en utav sina betraktelser, också.

http://fc06.deviantart.com/fs27/i/2009/254/c/f/Torparkusiner_Swedish_by_RetepNoslack.jpg

Tôrparkusinerna sprider sin närvaro och häver ut sig fler tillkrånglade dialektord. Läsarna får ta del utav ett försenat kräftfiske, krångel med frukost, krångel med bankomat och, varför Sigvard inte tycker om medikamenten. Som, om inte DETTA vore nog, så beskrivs den dalsländsk förankrade påsktraditionen, att ”kasta påskbrev”. Detta förekommer inte så mycket utanför landskapets gränser. Det finns nog folk, som inte vet, vad det är för någonting. På bildens ses dock två gubbtjyvar samtala, om den dåliga sjukvården.

http://fc03.deviantart.com/fs27/f/2009/254/9/8/Cecilia_Stalhammar__swedish_by_RetepNoslack.jpg

Cecilia Stålhammar har somnat i den tredje delen utav äventyret: ”Cecilia Stålhammar, de hänsynslösa Bröderna Bruse.” Medan hon sover, så drar det ihop sig till del två utav den stora bataljen. I förra avsnittet fällde, den inte alltför begåvade, vikingen Thure en kränkande kommentar till Bröderna Bruses bärsärkargång i byn. Nu skall bröderna in på värdshuset och försvara sin ära (!). Dags för tidernas barslagsmål uti vikingamiljö. Bilden, som jag visar här, är dock ifrån förra numret.

SERIETECKNARPORTRÄTTET PRESENTERAR
ALF WOXNERUD.

http://2.bp.blogspot.com/_hw7CBJCMhfQ/Rc5Ni1vGMzI/AAAAAAAAABI/SAhCDM3Dmi0/s1600/stretching

Ja, jamen skaparen till ”Ferguson”, ”Roine Blom”, Stig och Grieg”, ”Historiska Historier” m.m. öppnar sitt hjärta i en intervju. Vad har han för favoriter uti sitt mångfaldigt utvecklade seriegalleri? Har han bestämda arbetstider eller är arbetsdagen flexibel? Har han messmör eller mesost på smörgåsen (Eller rent utav något annat)? Allt blir förklarat och utdraget i fullt dagsljus i detta nummer utav ”Noslack-Journalen”.

Noveller: ”Stefan Björkman” utsatts för två smaklösa skämt innan han upptäcker, att hans nuna och namn förekommer i ett franskttillverkat tevespel. ”La sauvage aventure d’ Stefan Björkman.” Hur kan detta komma sig? Och, vem håller på och driver honom till vansinne med alla sina spratt? Hör tevespelskoncernen och skämten ihop? Läs och få, kanske, reda på allt.

”Alice Urte och liemannen” beskriver rädslan för, att bli gammal och grå på ett tragikomiskt sätt. En gammal karaktärsskådespelerska får besök utav självaste Döden, men hon vill inte dö. Det hela blir en uppsjö utav argument och motargument. Den gamle mannen ”Leif-Gunnar Fredolin” blir bjuden på te utav en utav tanterna på ålderdomshemmet och framför sin lilla dikt, hur han gör sig i ordning för denna inbjudan.

Hur skulle serien: ”Knasen” se ut med en annan textförfattare än Mort Walker och hans anställda? ”Noslack-Journalen” kommer här med en exempel huruvida det kunnat sett ut med: Göran Persson, Robert Broberg, Lennart ”Hoa Hoa” Dahlgren, Thomas Di leva och Olov Svedelid, som manusansvariga.

Ijiande mejen secket Töschlette Lôrmevää´r, en blir mockette å´t, sprilen schlör ner likkt backfulle talgetyter i vassflyera å stassbora tror bare hôlingar jäter kynner på jâlet å blaxer munnero. *Livsfilosofi*

3 Senaste redigerad av Peter-R-Karlsson (2010-04-20 15:12:01)

Sv: Noslack-Journalen

Nyaste numret utav: "NOSLACK-JOURNALEN" är på gång. Det är nummer trettiosju sedan starten.

http://pici.se/pictures/hxuqssEPe.gif

Och vad innehåller detta nummer, tro? Jo, blandad kompott, både sur, salt, söt och besk. Två små noveller: Den ena med gräsklippning, som huvudhandling och den andra med grisslaktande. Råggan skall recensera barnfilm och ibland limerickarna visas ”ett gående bord” upp.

Tidningens tema är SAGORNAS VÄRLD.

Det skall ändras i gamla sagor. Negrer måste bort, våldet måste bort, likaså tobak, sprit och anspelan till kärlek och samlag måste bort. Bl.a måste alla barn vara adopterade, inte födda. Detta innebär, att vi har nöjet, att kunna presentera den slutgiltiga versionen (EU-godkänd) utav ”Rödluvan och Vargen”. Läs och njut, go’ vänner. Eller läs och våndas. Därefter inspekteras, också, många utav de övriga sagorna.  "Folket på gatan" frågas ut. Skall barnen få läsa sagor?

http://pici.se/pictures/nPBCgJvYY.gif

Skåda en vild fäktningscen emellan Alexander Bruse och Cecilia Stålhammar och, hur skall det gå, när Sven Röde och hans stenhårde gamle far skall planera en fälla för de fem, utav Västergötlandskungen, efterlysta bröderna? Och, vem är egentligen den skäggige mannen i långrock, som verkar följa efter Sven Röde och hans far?

Kanske, får ni svar på alla frågor i den fjärde delen utav
CECILIA STÅLHAMMAR OCH DE HÄNSYNSLÖSA BRÖDERNA BRUSE

http://pici.se/pictures/qQudVgDLQ.gif

Kardanfabriken i Åmål friställer fler arbetare för varje dag, som går. Snart är väl hela fabriken ett enda stort varsel. Läs dikten, om Kardanarbetarna, som knappast blir någon saga med lyckligt slut.

SERIETECKNARPORTRÄTTETS tredje del presenterar: en djuplodande intervju med serietecknaren
MATS KÄLLBLAD, skaparen till "Allan Röde",”Vimmelgrind”, ”Sture Stelben”, ”Lukas”, ”Garagedrömmar”, ”Allan Röde”, m.fl. Har Sture Stelben någon verklig förebild? Kommer vi någonsin få reda på, vem som är Yoghurts pappa, i serien Vimmelgrind? Jo, kanske. Läs själv, när Mats svarar på frågorna. Den visade bilden är hämtad ifrån "Godnattsagor.

http://www.kallblad.se/bilder/godnattsagor.gif

Vad är detta? Har Olov Larsson i TÔRPARKUSINERjulen till ära, blivit förvandlad till en gris? Ja, det verkar inte bättre. Ombytta roller har ju varit populära inom satiriseringen ända sedan Jonathan Swifts dagar. Skall Olov klara sig undan den vassa slaktarkniven, tro? Sigge, i samma serie, får tampas med krånglig statistik tillsammans med Gubben Gran och den nämnde Olov. Dessutom poppas det popcorn utav alla krafter.

STEFAN BJÖRKMAN blir, mer eller mindre ofrivilligt, barnvakt och skall läsa saga för tre stycken barn. Två utav dem är riktiga illbattingar och det tredje blir mer eller mindre försummat, då de andra två är så bråkiga. Kommer klassföreståndaren kunna läsa igenom sagan om: ”Guldlock och de tre björnarna”, utan att skitungarna river ner hela huset? Ja, det är den stora frågan, det. Utlovas, eventuellt, innehålla en hel del barnaga.

http://pici.se/pictures/IhELxzuTy.gif

Åtta stycken satiriska sidor ur tidningen: VINSTTIDNINGEN. En artikel om en fullvuxen man, som deltar aktivt i babysim(med blöja och allt), födelsedagssida, historien om mannen som hade praktik i fyrtio år men blev friställd på den dagen som han egentligen hade blivit lovad fast anställningen.

Allt kompletterat med en seriestripp med ”Kvälje”.

MISSA INTE DETTA!

Ijiande mejen secket Töschlette Lôrmevää´r, en blir mockette å´t, sprilen schlör ner likkt backfulle talgetyter i vassflyera å stassbora tror bare hôlingar jäter kynner på jâlet å blaxer munnero. *Livsfilosofi*

Sv: Noslack-Journalen

Kommer du/ni till SPX?

Ethno-postmodernism in an Albert Speer pattern dominates.

5 Senaste redigerad av Peter-R-Karlsson (2010-04-29 06:40:51)

Sv: Noslack-Journalen

Nja, det blir nog lite långt, att åka till Stockholm. Dessutom finns det en viss rädsla för storstäder.

Ijiande mejen secket Töschlette Lôrmevää´r, en blir mockette å´t, sprilen schlör ner likkt backfulle talgetyter i vassflyera å stassbora tror bare hôlingar jäter kynner på jâlet å blaxer munnero. *Livsfilosofi*

Sv: Noslack-Journalen

http://pici.se/pictures/YmACDcldp.gif

Nu har, äntligen, det senaste numret utav "Noslack-Journalen" lämnar stencileringsapparaten och når den arme läsaren för ynka 35 spänn och tjugo kronor till postens färdvägsutgifter. För det första. Tidningen är 75 (Sjuttiofem) sidor tjock(!), om man räknar med omslaget och det är fortfarande SAMMA PRIS! Gör om det, den modige tidningspublicerare, som kan.

Undertiteln är TVÅ PLUS TVÅ ÄR FEM"och naturligtvis handlar det om siffror, räknelekar och additioner till fördömmelse. MATEMATIK är temat.


http://www.imagehost.se/images/g0sk3mm4.jpg

Läs den näst sista delen utav "CECILIA STÅLHAMMAR, DE HÄNSYNSLÖSA BRÖDERNA BRUSE". I detta avsnitt får ni, kanske, svaret på, varför den lilla Västgötska byn stoltserar med TVÅ namn, vem den mystiske skäggige förföljaren är och, om far och son Röde lyckats snärja de fem hemska förbrytarbröderna och kamma hem belöningen.

Men, varför försöker inte den kidnappade Eskil Eskilsson smita, när han får chansen? Vad hindrar honom? Och framför allt: kommer Cecilia Stålhammar kunna klara utav, att besegra skurkarna, när alla odds talar emot henne? Spänning och, förhoppningsvis, lite kul i Svidjods 800-tal.

UR ETT MATTEGENIS DAGBOK
Noslack-Journalen har nöjet, att kunna presentera en dag med professor Starrig. Ett matematiskt geni.

MYSTERIET MED DEN MYSTISKA SIFFERKOMBINATIONEN
Jovisst, här får man läsa två sidor ur en äkta svensk deckare. Följ med Filip Grensjö och Kurt Redning, när de skall förhöra den huvudmisstänkte, småfifflaren Birger Vik.

http://pici.se/pictures/tSxajAbyv.gif

"SNUTTAN OCH ERIKSSON"
Två sidor med katt och husse och deras äventyr. Snuttan blir inlåst utav en stängsel och Eriksson får, äntligen, chansen att ställa ut sin konst på den egna arbetsplatsen. Kaffefabriken skall ha vernissage.

"SERIETECKNARPORTRÄTTET" presenterar JAN GISSBERG.

http://www.trickfilmstimmen.de/images/others3/pelle/gissberg.jpg

Ja, Janne behöver väl ingen närmare beskrivning, eftersom de flesta känner till honom, men jag gör det ändå: mannen bakom de animerade filmerna om "Pelle Svanslös", "Agaton Sax" och "Kalle Stropp och Grodan Boll" (Bilden). Mannen, som är det starkaste tecknarkortet på 91:an-redaktionen, har tecknat "Lilla Fridolf", deckarserien "Aron Rapp" (tillsammans med Magnus Knutsson), gjort omslag och illustrationer till barnböcker, ungdomsböcker och vuxenböcker samt många omslagssidor till tidningar.

http://2.bp.blogspot.com/_X6F4HnEqbd8/SmS2gZ-usOI/AAAAAAAADO8/o2kkfZAmrPE/s400/hpqscan0001.jpg

Trettio glödande frågor ställs till Janne och han ger trettio, minst lika glödande, svar. Hur gick det till, att föra över t.ex. "Pelle Svanslös" till vita duken och hur gick det till, när han blev tecknare och manusförfattare på "91:an". Dessutom får läsarna ta del utav många utav hans bilder. Läs, beskåda och njut.

Mycket "TÔRPARKUSINER" i detta nummer.

http://pici.se/pictures/psJBsrkhR.gif

Sigvard klagar över snöovädret, Olov äter upp en bil(!), Bängsfôrs-Kjälle berättar, varför hans långhårige tax, Melker, kostade så mycket, som han gjorde. Emma bränner "sina skinkor", Maud försöker förföra Sigvard med prat om kojuver(?), Jonas på Björke skall ge sin fru Frida en födelsedagspresent och den koketta och högfärdiga prosthustrun skall, envist, ha SVENSKA bananer, när hon handlar hos Klaveberg.

Stôllerier med andra ord!

RÅGGAN har tagit semester, men skickar på ren jäkelskap recensioner utav olika pilsnersorter ifrån sin semesterfärja. KACKEN JOHANSSON, tidningens instruktör, krönikör och socialfall, berättar om matematikens historia.

STUDIEREKTOR FLITMAN och den konstruktiva bildlärarinnan avslöjar några klottrare i skolans korridorer och teckningsfröken läxar upp dem på sitt eget lilla sätt.

LIMERICKAR: Beskåda frisören ifrån Åmål och bl.a. mannen med världens största underbett.

http://pici.se/pictures/XqvlzrAyv.gif

STEFAN BJÖRKMAN är, också, tillbaka. Den koleriske och plikttrogne klassföreståndaren ifrån Karlbergsgymnasiet råkar ut för svindel och lurendrejeri gällande hans räkningar. Någon skickar fakturor med tvivelaktiga avsändare. Kommer Stefan kunna slå tillbaka emot dessa bondfångare och tjyvar? Svaret finner man, måhända, i denna pinfärska "Stefan-novell".

STATISTIK: hur mycket svamp får Bert Karlsson tag i när han är ute i svampskogen? hur många procent tycker om knugen om knugen själv får våga sig på en vild gissning? Ja, detta avslöjas i en rykande färsk undersökning.

http://pici.se/pictures/ZFYlXjKpb.gif

"Alla Tiders Kal" har premiär i detta nummer. Ett försök, att föra över Göteborgsprofilen "KAL" till serierutornas värld. Det har gått, ganska, bra tycker jag. Serien kommer t.o.m. medverka i "Göteborgsposten" några gånger till hösten. Jo, det är faktiskt sant.

Ijiande mejen secket Töschlette Lôrmevää´r, en blir mockette å´t, sprilen schlör ner likkt backfulle talgetyter i vassflyera å stassbora tror bare hôlingar jäter kynner på jâlet å blaxer munnero. *Livsfilosofi*

7 Senaste redigerad av Peter-R-Karlsson (2011-06-15 00:33:03)

Sv: Noslack-Journalen

NOSLACK-JOURNALEN NUMMER 39 erbjuder tidningsläsaren det stora temat "Superhjältar".

http://img1.imagehousing.com/90/e1dd2819e52461a82eca809fdbbb3dca.jpg

Ämnet för numret äro, som sagt, superhjältar, som på sätt och vis blivit parodier utav sig själva med sina slängkappor, återkommande hjältefraser och skyddande utav de svaga människorna i sin kamp emot de mest bisarra superskurkar.

I "Noslack-Journalen" får vi stifta bekantskaphet med "Mullvadsmannen". En verklig "Undergroundhjälte", som tar sig fram grävande och spöar upp elaka brottslingar under jord. När det amerikanska försvaret råkar bränna utav en jättelik laserstråle, så spilltras hela planeten Jupiter och denna planets kärna visade sig vara fängelse åt den fruktansvärde Lord Windows Exell(!). Förbittrad utav hat återvänder detta brottsliga geni till Tellus för en vild strid. Klicka på länken för bild.

http://www.ladda-upp.com/bilder/52383/c … -A5lhammar


Sista delen utav "De hänsynslösa Bröderna Bruse". Hur besegrar man den fruktansvärde Reinfir Bruse? Han verkar bli starkare ju mera Cecilia Stålhammar pucklar på honom. Skall far och son Röde lyckas med sina planer för EGEN vinning, tro? Ja, nu skall historien knytas ihop och förhoppningsvis får läsarna svar på alla dessa frågor.

http://img1.imagehousing.com/30/458efcd48782d837000e217b1836a7f1.jpg

Åtta sidor ur tecknarens skissbok. Undertecknad har samlat på sig skisser, teckningar och bilder genom åren, som aldrig har blivit publicerade. Nu blir dessa det, tillsammans med faktarutor. Upptäck flera figurskisser ifrån den tjocka boken: "Resan till Första Verkligheten", ett par stycken man gjort för att bara fördriva tiden och några sidor ur det ofullbordade Cecilia-Stålhammar-äventyret "Paddan och Kugghjulsfabrikören" ihop med några ord om, varför äventyret förblev ofullbordat. Kuriosa-läsning för den vetgirige, kort sagt.

Alf Woxnerud är dessutom gästartist med fyra sidor. Två utav dessa visar upp "Stålmannen" två "Hulken" och den sista presenterar legenden om Sakta Lucia i "Fergussons" tappning.

URL=http://www.imagehousing.com/]http://img1.imagehousing.com/66/620ad1843c0a3d088e181a198063f313.jpg[/url]

Tôrparkusinerna tar oss med till en badstrand och hinner, även, beta utav lite älgjakt, gräsklippning och jakt på butiksråttor (snattare). Och hur går det, när Olov skall köpa en levande häst utav handlare Klaveberg och envisas med, att det levande hästen skall slås in i omslagspapper?

Nya noveller: Gossen, som känner sig utanför och gubben, som känner sig innanför. Ja, det låter nog lite konstigt, men SÅ är det. Stefan Björkman äter några underliga svampar och transformerar psykiskt till.... Ja, något blir det, i alla fall.

Sedan blir det limerickar, Råggans bedrövliga filmrecensioner, Hans svarande på läsarbrev, Daschlânns-Karlssön berättar om, huruvida en julafton på "Silverberget" går till samt en hel del annat skoj.

http://img1.imagehousing.com/19/2d497d8cd39b15bf619c5c08bee5d134.jpg

Ijiande mejen secket Töschlette Lôrmevää´r, en blir mockette å´t, sprilen schlör ner likkt backfulle talgetyter i vassflyera å stassbora tror bare hôlingar jäter kynner på jâlet å blaxer munnero. *Livsfilosofi*

Sv: Noslack-Journalen

Ännu ett nummer utav tidningen kommer ut i mitten utav juli 2011 och så här ser omslaget ut. För eventuell köpinformation, så kontakta mej på E:post-adress: peterkarlsson79(snabel-A)hotmail.com


DET NYA NUMRET!!

http://img1.imagehousing.com/18/d45bda6187401032ad9c3974ada3a670.jpg

Eller, som omslaget påstår: Svamp, som går ut i skogen och plockar folk. Ta del utav Kacken Johanssons mycket lärorika svampkurs med ett komplett kartotek över våra vanligaste svampsorter i Sverige. Vad behövs för en lång svampletarutflykt? Kacken Johansson instruerar alla grunder och alla tillbehör för en lyckad jakt efter de små finurliga kryptogamerna.

Serietecknarporträttet presenterar PETER MADSEN
http://img1.imagehousing.com/29/f9d4849c1a253626cc4f58fb5346327e.jpg

....Mästertecknaren ifrån Danmark och pappa till den berömda "Valhall-serien", "Signe-trilogin", "Trollskogen" och mycket annat. Här får ni ta del utav en intressant intervju med många fina bilder till.

Läs den mystiska novellen om bensinstationsägaren, som vägrar sälja någon bensin till en behövande bilägare och upplev problematiken med svampäventyret i skogen med Stefan Björkman.

TÔRPARKUSINER Många sidor med "Tôrparkusinerna", förstås.

http://img1.imagehousing.com/38/ff3c9c63aa7f68c93021a29abf776e52.jpg

UDDA DAGSPRESS-SERIER
Noslack-Journalen visar upp dagspress-serier, som du inte trodde fanns, den ena dummare än den andra. Vad sägs om: "Nisse Nasseman" den misslyckade nynazisten, "Kalle Kannibal", kannibalen med smak för svart humor, "Den Domme Beide-bonnen", bondeserie helt och hållet skriven på skånska eller "Den lilla Å-båten", om Ubåten, som jagar sovjetiska spioner i en vanlig Å.

GÄSTARTIST: Snorre med sin serie: CALVERO
Den föräldralösa gatupojkens vandring ibland underliga figurer och stora betongklumpar till dystra hus. En liten grabb i den olämpliga och hårda storstaden beflockad utav, inte alltför sällan, hårda och trångsinta fabeldjur.

http://img1.imagehousing.com/80/07584d372c705b8681d341d62154f9a4.jpg

Och Naturligtvis: Hans Jaarhle svarar på läsarbrev, Råggan skäller ut film, Studierektor Flitman, limerickar och Daschlânns-Karlssôns tankar och betrakelser om JUST svamp.

KOM OCH KÖP! KOM OCH KÖP!

Ijiande mejen secket Töschlette Lôrmevää´r, en blir mockette å´t, sprilen schlör ner likkt backfulle talgetyter i vassflyera å stassbora tror bare hôlingar jäter kynner på jâlet å blaxer munnero. *Livsfilosofi*