Tråd: Återupptäck Maus! Input sökes från läsarna!

Art Spiegelmans banbrytande »Maus« är en av världens mest omtalade, kritikerrosade och inflytelserika serier. Ursprungligen publicerad i tidningen Raw, och sedan i samlad form i två volymer, har serien bland andra belönats med de prestigefyllda Pulitzer- och Eisner-prisen.

Bild & Bubbla planerar nu ett hyllningsnummer och vänder sig därför till dig som är serieskapare för att bjuda in till att delta med en seriesida. Vi vill lyfta fram Sveriges serietecknare och tillsammans skapa en samling tolkningar av en av vår tids största serier.

Seriebidrag
Vi avsätter bildsektionen i Bild & Bubbla nr 184 (som utkommer inför Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg) till en visuell hyllning och inbjuder alla kreatörer att inkomma med seriebidrag.

För bidrag gäller följande:
       •       Format: 225x225 mm (+ ev. 5 mm utfall)
       •       Färg/svartvitt: Valfritt
       •       Antal seriesidor: 1 st
       •       Format: Tiff
       •       Upplösning: Gråskala/färg: 600 dpi, svartvitt: 1200 dpi
       •       Deadline: 15 maj 2010
       •       Leverans: Skicka som e-post till [email protected]

Ett honorar på 999 kr tilldelas samtliga publicerade bidrag (summan är det maximala belopp som går att  utbetala skattefritt).

Utställning
De utvalda bidragen planeras att även ingå i en vandringsutställning som troligtvis kommer att visas i Göteborg, Malmö samt Stockholm.

Texter
Vi är också intresserade av förslag på texter i form av artiklar, analyser, övergripande jämförelser, historiska betraktelser etc. som handlar om eller tangerar »Maus«, Art Spiegelman, förintelsen eller självbiografiska/biografiska serier. Alla förslag välkomnas, och skickas via e-post till redaktör Fredrik Strömberg på [email protected]

Var med och hylla Spiegelmans storverk! Vi ser fram emot att producera ett roligt, intressant och spännande nummer tillägnat en av världens mest uppskattade serier: »Maus«.

Med vänliga hälsningar
Bild & Bubbla-redaktionen