1 Senaste redigerad av Wakuran (2009-09-14 11:04:21)

Tråd: Skånska Dagbladet om gratisarbete på utbildning

Malmö stad har startat ett samarbete med Kvarnby folkhögskola och studenter
på skolan som lär sig bli serietecknare. Studenterna ska arbeta åt kommunen
utan att få betalt.

http://sfimg.no.publicus.com/apps/pbcsi.dll/bilde?Avis=SF&Dato=20090913&Kategori=NYHETER&Lopenr=904346673&Ref=AR&Profile=1057&MaxW=468&border=0
Tomas Antila har gått serieskolan på Kvarnby. Han önskar att serietecknandet tas mer på allvar.

LÄS MER ---->

Länkfix. Wakuran / Mod

/ Jonas

Det finns två sorters vansinne, det ena och det andra... ... yikes big_smile

Sv: Skånska Dagbladet om gratisarbete på utbildning

Dumt att säga som i artikeln att "serietecknarna arbetar inte, de studerar". Jag har också gått praktikkurser, där man utför arbete och framför allt LÄR sig utföra arbetsuppgifter inom ett yrke och där man inte får lön utan studiemedel. Det är inget konstigt eller ovanligt att en kurs innehåller praktik. Frågan är hur mycket de här studenterna lär sig av den här praktiken? Är det en riktig praktik där de får respons på sitt arbete och tips som kommer att göra dem bättre rustade för en yrkesverksamhet som serietecknare?

Sv: Skånska Dagbladet om gratisarbete på utbildning

Kritiken jag har hört går ut på att hela projektet är för en enda arbetsgivare som kan använda materialet i kommersiella sammanhang, utan att behöva betala tecknarna lön.

Ethno-postmodernism in an Albert Speer pattern dominates.

Sv: Skånska Dagbladet om gratisarbete på utbildning

Det finns en mängd yrkesutbildningar där man producerar saker utan att få betalt (bagare, kockar, frisörer, läkare, byggarbetare etc.). Så varför uppmärksammar man det bara när det gäller människor inom den kulturella sektorn och inte kreti och pleti? Eller händer det hela tiden och det går under vår radar?