1 Senaste redigerad av Peter E (2009-05-28 14:42:59)

Tråd: Anteckningsböcker och block

Brukade förr i tiden ha med mig olinjerade anteckningsblock vart jag gick för för att kunna rita när det blir en ledig stund. Köpte då svarta vaxduksböcker i ungefär A5-format som var smidiga, praktiska och billiga. Papperet var ganska tjockt och verkade ha bra kvalitet. När jag tänkte plocka upp vanan igen, så sprang jag runt i pappershandlarna och insåg att de olinjerade vaxduksböckerna verkar vara utrotningshotade -verkar inte finnas i produktion. Det som finns är de dyra Moleskineböckerna.

Vill gärna ha tips på bra anteckningsböcker, gärna utan spiralbindning men med med mjuka tåliga pärmar och bra papper. Hittills har jag hittat böcker från "Rationella media" med  pärmar med tapetmönster från Borås tapeter. Fast direkt billiga är de ju inte.

Sv: Anteckningsböcker och block

Drewex i Malmö har sjukt billiga a5-block som är liksom häftade och med svart papper som omslag. Någolunda bra med papper, tjocka med.
Själv brukar jag köpa mina block på Åhléns. Många sidor för lite pengar. Tunt men skönt papper som är i en väldigt svag grå ton, vilket är skitbra då det är behagligare för ögonen och går att göra helvitt i photoshop.

I övrigt anser jag att allt arbete mot ett enat seriesverige bör förstöras.
Segerkrönt i förväg - jag bloggar och serieklottrar om saker jag ser/läser, och annat smått och gott från mitt fantastiska liv.

Sv: Anteckningsböcker och block

Javisstja, Peter, var bor du? Hemtrakter för affären?

Ethno-postmodernism in an Albert Speer pattern dominates.

Sv: Anteckningsböcker och block

Häftat låter bra, det jag inte vill ha är såna där limmade som bladen lossnar lätt från. Sedan får omslagen gärna vara ordentligt stryktåliga,, och helst alltså böjliga. Och sen är det ju också bra om hörnen är runda. Kollade Drewex hemsida - synd att man inte kan se blocken.

Bor i Stockholm, så det finns ju lite butiker att välja på ... som jag inte så ofta hinner kolla runt i.

Sv: Anteckningsböcker och block

Butiken Highlight har block, men den här är väl lite hårdare.

/ Jonas

Det finns två sorters vansinne, det ena och det andra... ... yikes big_smile

Sv: Anteckningsböcker och block

Det där såg bra ut. Gillar även andra av det märket som finns där, liggande A4 och A5 gillar jag. Även om det är hårda pärmar.

Sv: Anteckningsböcker och block

Fastnade för Clairefontaine Age Bag. Rätt billiga, men måste beställas från utlandet(?). Hoppas ändå de vanliga billiga  no logo-vaxduksblocken kommer tillbaka till affärerna snart.