Tråd: Ett litet klipp

En del har undrat hur JAG animerar eftersom jag verkar så "inne" på ämnet (inte här, utan var stans).
Faktum är att jag inte är en duktig animatör - jag vågar knappt kalla mig för det. Amatör-animatör snarare. Jag är bara väldigt intresserad, och tycker det är väldigt kul att ge liv i bilder. Jag har MYCKET att lära mig, MEN jag ser fram emot den dagen då jag kan så mycket att jag kan vara med i ett produktions-team. smile Det är en lång bit att gå, om jag ens kommer dit, det är nog svårt att komma någon vart om jag stannar i Sverige, tyvärr.

Hur som helst, de filmer och klipp jag arbetade med under de tre åren på Eksjös Animations Gymnasium* finns inte som uppladdningsbara filer. Har försökt göra om dem till quicktime eller mpeg filer, men jag har inte haft rätt codec för att ens kunna få in dem i ett program. Men jag har dock lovat att visa mitt projektarbete, som var en kortfilm med en vän, som jag faktiskt är aningen "nöjd" med. (8 min färglagd film med orginalmusik.) Det kommer jag komma till när jag har plats på datorn för att göra om den till quicktime format.

Hur som helst, här är ett litet klipp från en 50 sek lång konversation som jag ska göra klart den här månaden (förhoppningsvis) i samband med att jag söker till utbildningar. Just nu har jag den bara infotat i "bearbetningsformat" (suddigt med webcameran för att slippa den långa inscanningstiden - - ganska jobbigt när man bearbetar något), där jag fotar in alla frames samtidigt som jag fyller på/bearbetar inbetweens. Så det kommer nog märkas vart det saknas lite frames har och var, parallellt med ljudet, men det är i alla fall något - - och det enda jag har att visa för tillfället. Jag kommer ladda upp den när den är inscannad också - - då kommer den vara lite tydligare. smile Om jag blir klar snart, så kommer jag ladda upp hela konversationen. Tjo.

http://www.karrey.com/TEMP/scrap.mpg

(synd att webcameran bara tar in rörelsena i stora drag - - det är mycket
rörelser i ögonen som försvinner. vänta till inscanningen!)
*(Med all respekt; inte en rekommenderad skola inom ämnet om man siktar högt... Speciellt som en av de bästa lärarna håller på att avgå + många som går där inte är seriösa och förstör arbetsron/samarbetsprojekt - lärarna styr inte heller upp detta så bra. Animationsproduktion handlar väldigt mycket om att samarbete fungerar - - i minsta detalj. Sen så är det väl en bra förberedande linje om man vill fortsätta inom ämnet, man kan inte kräva så mycket at en gymnasieskola - det är bara jag som varit bitter. Jag - som många andra - lärde mig mycket genom att iakta filmer och lära mig av de som var bäst i klassen/gästlärare och ta nytta av den mycket proffsiga utrustningen.)

www.karrey.com <- där smöret brinner och brölar.

Sv: Ett litet klipp

Neato! Snyggt jobb med axlar och blick för att förmedla attityd.

(Finns det något skäl för den abrupta växlingen av synvinkel mitt i, dock? Det är kanske beroende på att man bara ser ena kontrahenten i samtalet, men den kändes väldigt plötslig för mig.)

Sv: Ett litet klipp

Göran Semb skrev:

(Finns det något skäl för den abrupta växlingen av synvinkel mitt i, dock? Det är kanske beroende på att man bara ser ena kontrahenten i samtalet, men den kändes väldigt plötslig för mig.)

Önskar jag hade storyboardet i mpeg format, för där ser man den andra karaktären "in motion" och lite bakgrund. Anledningen är väl reaktionen på den andra kraktären, och hur han måste synas i bild när han ifrågasätter "when?" och strax där efteråt börjar prata med honom. (ja scenen fortsätter)

Känns väldigt plötsligt för mig också. Men det var en av de saker som en av mina gästlärare alltid klagade på för min del. Att jag alltid gjorde klipp när karaktärerna precis blivit stillastående och det är absolut förbjudet (tydligen). Dess då mer rörelse dess då bättre, tyckte han.
Sen är det väl en hel del jag kan ordna med hans arm för att slippa få rörelsen att se så ojämn ut i själva klippet.
Som sagt, det är mycket kvar att lära -- och om jag kunde se och planera sånt här bättre redan i storyboardet skulle nog mycket att mina arbeten få mer "flyt". Men jag är alltid så ivrig att animera/experimentera så fort de första versionerna av storyboarden är klara. tongue *typiskt*

www.karrey.com <- där smöret brinner och brölar.

Sv: Ett litet klipp

Tack -- och tack för titten.

Sv: Ett litet klipp

fina rörelser där.  påminner lite om en gammal idol tycker jag.  http://pc59te.dte.uma.es/cdb/series/met … difool.jpg  smile

Lost grusväg

Sv: Ett litet klipp

Du lyckas verkligen få liv i dina karaktärer - snyggt jobbat! Visa gärna mer.

Kort, lockig, högljudd.

Stilla din hunger! Medley; Retroaktivität har kommit i nytryck!
Läs mer, så är ni snart med på noterna.