Tråd: Doctor Dolittle

Gick den här http://www.retrojunk.com/details_tvshow … -dolittle/ serien i första omgången av Trazan & Banarne på 70-talet?

Jag minns ett popband bestående av loppor eller skalbaggar som bodde i en liten väska och som började rocka när man öppnade den.
Jag minns dock inte om de var med i Doctor Dolittle eller om jag har blandat i hop med någon Hanna-Barbera-produktion.

Sv: Doctor Dolittle

Gräshopporna (Hette de inte The Grasshopperz?) var med i Dr D. Vet dock inte om det  var i Just Trazan&Co de förekom. Har en känsla av att detta var något tidigare----

Sv: Doctor Dolittle

Peter skrev:

Gick den här http://www.retrojunk.com/details_tvshow … -dolittle/ serien i första omgången av Trazan & Banarne på 70-talet?

Jajamen. Jag minns den vagt, men kommer tydligt ihåg att jag älskade den. Är nästan säker på att det var i Trazan, men om jag minns fel så måste det ha varit någon jullovsmorgon eller något. Var det Trazan så var det nog i den omgången av Trazan som råkade förstöras för alltid på TV-arkivet. Kan väl ha varit fem-sex år då.

Fast jag trodde alltid att det var Hanna-Barbera som låg bakom den. Har för mig att deras ärkefiende brukade skicka in ett ormliknande periskop genom någon ventil på deras båt... precis som Dick Dastardly gjorde i Hanna-Barberas "Yogi's Treasure Hunt".

Eller blandar jag ihop dem nu?


/ola

Sv: Doctor Dolittle

Tror också att det var en Hanna-Barbera-produkt

Sv: Doctor Dolittle

Jag sökte på imdb och fann den här:http://www.imdb.com/title/tt0204086/

Sv: Doctor Dolittle

Oooh, nostalgi big_smile

~Love

Sv: Doctor Dolittle

Det bör ha varit Warner. De ägde nämligen Williams förlag, och strax innan det förlaget köptes upp av Semic i mitten av 70-talet så vräkte de ut en massa titlar, av vilka de flesta byggde på tecknade filmer som aldrig visats i Sverige. Där ingick också Doktor Dolittle, som kom med 10 nr 1973-1974, enligt Seriekatalogen.

Ola Hammarlund
http://www.olahammarlund.se/
"Homo sum: humani nil a me alienum puto."
Terentius

Sv: Doctor Dolittle

Svänggänget i Dr D hade en lite bildjingel : Be - back - soon! på trummor som jag i efterhand förstod var avsett för reklampaus. Det här var ju på den gamla ordningens tid när vi bara hade samhällsinformation som Anslagstavlan.


Minns inte DR D som nån höjdare, kanske var jag för gammal redan då.

Bästa inom den här genren?

Första avsnitten av Scoooby Doo var välgjorda och spännande.